Thursday, January 20, 2005

Jinge visar bara en bild...


Vänsterbloggaren Jinge beklagar sig över det kriget i Irak och visar en bild på ett gråtande och blodigt barn (från BBCs hemsida) vars föräldrar har dött då dom vägrade stanna bilen vid ett vägspärr. Men visar hon bilderna på alla oskyldiga Irakier som dörr när bilbomber placeras vid vältrafikerade torg och dödar oskyldiga? Eller visar man bilderna på alla positiva saker som sker i Irak? Krig är hemskt men glöm inte att det sker varje dag många positiva saker för både Irak som land och Irakierna som befolkning tack vare amerikanska soldater.



Kriget i Irak är som alla krig blodigt och om krig gick att undvika helt vore hela världen en bättre plats att leva i. Man ska dock inte glömma att Irak var en diktatur som styrdes av en hänsynslös tyrann som gärna gasade ihjäl kurder. Amerikanska soldater har omvandlat två brutala diktaturer som Afghanistan och Irak till fria om än ömtåliga länder som för första gången på länge får demokratiskt valda ledare. Det är hänsynslösa fanatiker som förstör och skapar terror med sina bomber som kräver allt som oftast civila offer.


Amerikanska soldater ger sjukvård i Afghanistan och bygger skolor i Irak...
Man ska heller inte glömma bort alla bra saker som händer nu i Irak och Afghanistan. Det byggs skolor, sjukhus och infrastruktur. Man ger Irakiska och Afghanska folket för första gången chansen att gå till val och leva i frihet från förtryck. Man kanske ska visa några utav bilderna som annars aldrig blir publicerade i den vänstervrida svenska pressen. Bilderna på amerikanska soldater som ger Irakier och Afghanier sjukvård, bygger skolor och hjälper till att sprida frihet och demokrati i världen. Men det är klart, desse bilder är inte lika spektakulera bilder på lidande barn.



Amerikanska helikoptrar hjälper till i Banda Eceh...
Tack vare amerikanska soldaters insatser i tex
Banda Aceh i Indonesien kommer färre att dö av svält och sjukdom.



2 comments:

Kenneth said...

Det var så lite så.. ;)

Bulten i Bo said...

Påminner lite om 80-talet när APK-kommunisterna brukade visa upp bilder på samma tema för att visa hur snälla de sovjetiska soldaterna verkligen var i Afghanistan! Är du säker på att bilden från Afghanistan verkligen är nytagen?