Monday, February 27, 2006

Bloggwars I First Blood

Nej nej.... vi är inte alls partiska! ;)

Det verkar som att Alex Lewerentz är lite irriterad över att Jessika Isaksson som skriver Glifes G-Charts inte nämnt Café Opera på ett par veckor och ger de en liten känga om partiskhet... Daniel Jöner (en av grundarna till Glife) besvarar anklagelserna.

Ända sedan Stureplan.se startade sin sajt och Sthlmfinest.com startade sin har egenintresset härjat. Alex hyllar såklart sina egna onsdagar på Cafét och helgerna på Loge och alla slår sig för bröstet om att de är bäst.

Lilla Jessika tittar storögd medans alla nattklubbschefer och anställda slåss om att få hennes uppmärksamhet och omnämnande. Allt det här ger bara underhållning för Stureplansstammisarna som inte jobbar som DJs, nattklubbschefer och promoters av olika slag...

Men som moderat tycker jag att all konkurrens är bra. Det driver fram utvecklingen och föder hela tiden bättre produkter till lägre pris. Kapitalism är underbart, egenintresset är vackert och egoism är fint.

Nästa led i utvecklingen är giftiga och oberoende bloggarna som utan egenintresse, lön från nattklubbarna och bara sitt egna personliga tyckande kommer att växa upp som svampar precis som bloggandet tagit en allt större roll i amerikansk politisk granskande och bevakning. Bloggare kan med brinnade engagemang och intresse leverera snabbare och giftiga kommentarer och granska nattklubbarna värre än vilken DN journalist kan göra.

Den fria marknaden kommer alltid att hitta nya lösningar för att kringå monopol...

No comments: