Thursday, March 03, 2005

Billström gör Moderaternas jobb!


I dagens DN debatt kan man läsa hur ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm och finansborgaråd Annika Billström kritiserar Göran Perssons tal om höjda skatter.

Varje felanvänd skattekrona är stöld, citerar hon 40-talets socialminister Gustav Möller. Att höras dessa ord är som ljuv musik i mina öron. Att det kommer att sägas om och om igen under dagen bland annat i Tv4s nyheter gör saken ännu bättre.



Slutsatsen att det behövs höjda skatter för att klara vård och omsorg är förhastad. Det är viktigt att först pröva varje annan finansieringsmöjlighet. Det finns stora effektivitetsbrister i offentlig verksamhet, skriver borgarrådet Annika Billström och kommunsekreteraren Tomas Rudin (s) i Stockholms stad. De pekar bland annat på statens 500 verk och myndigheter. Självklart är det då lätt att hävda att resurserna inte räcker till, skriver de. Att partiet inte vågar ta diskussion om den enskildes ansvar för att bekosta vissa samhällstjänster är dessutom strutspolitik.


Det blir kul att se hur nyheten spinnas under dagen. Nu kan jag vara glad hela dagen. Inte nog med att frågan kommer att belysas ordentligt får den högre trovärdighet då det är en Socialdemokrat som kommer med intern kritik mot chefspampen i toppen. Men är det inte Fredrik Reinfeldts jobb att komma med den här kritiken?

4 comments:

paradox55 said...

Om de skulle ta och sluta lägga ut en massa pengar på onödig utredningar och kapa administration istället för operativ verksamhet så behöver de inte höja skatterna...

De behöver inte heller sänka skatterna utan istället satsa framåt på skola och vård för framtiden. Framför allt i utbildningen måste man tänka om.

Skola är inte längre det enda utbildande medlet. Det bör man ta hänsyn till i skollag.

Anonymous said...

Toppen. Nu har de tagit alla röster från borgarna genom att säga att de är både för och emot en skattesänkning. Blir en röd regering även 2006

Danne Nordling said...

Billström splittrar
Hon tar fasta på vad flera socialdemokrater sagt tidigare och som också finns i direktiven till SAP:s skattegrupp. Men ingen har sagt det i termer av kritik mot statsministern. Frågan är hur hon kommer att straffas. Se även min kommentar idag: http://danne-nordling.blogspot.com/2005/03/billstrm-har-rtt-om-skatterna.html

Anonymous said...

http://www.scoop.co.nz/stories/PO0502/S00154.htm
Objektiv kritik.

http://annonswebb.expressen.se/pdf/moderat_4101.pdf
Kolla slutsatsen, samt sida 18!