Tuesday, February 08, 2005

SSU har 100 miljoner i tillgångar!


Arbetarnas ungdomsförbund har idag 100 miljoner i tillgångar och har en årlig omsättning på 50 miljoner avslöjar UNT. Varje år pumpas det in nya pengar från oss skattebetalare i form utav bidrag från staten. Det hela avslöjades när ett utav SSUs medlemmar som ingår i den högsta ledningen klagade på den bristande insynen och öppenheten. SSU har senaste tiden fått medial uppmärksamhet när det uppdagades att Ardalan Shakarabi ha nallat 76.000 kr. ur SSU:s integrationskassa för sin personvalskampanj. Sveriges unga socialdemokrater har med sina 100 miljoner kr i tillgångar ca 20 ggr mer pengar än tex MUF och LUF tillsammans. Det är inte konstigt att man inte är öppen och offentlig med sin ekonomiska läge. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund är lika stora som ett medelstort svenskt företag. 76 000 på lite resor runt landet, restaurangbesök, och sprit är småpotatis.

Budgethandlingarna delades ut under sittande möte. Några ledamöter begärde mer tid för att sätta sig in i handlingarna, i annat fall ville de inte delta i budgetbeslutet.
— Då uppmanades vi att avgå, berättar Jens Lundberg, ledamot i förbundsstyrelsen.
De budgethandlingar som delas ut till förbundsstyrelsen är numrerade. Efter styrelsemötet måste ledamöterna lämna ifrån sig papperen. Saknas någon handling går det utifrån de numrerade exemplaren att se vem som inte lämnat tillbaka sitt dokument. källa UNT

Tipstack. Henrik Alexandersson

No comments: