Sunday, December 03, 2006

Fredag på stan med Linda..

Linda är tillbaka i stan och i fredags var det dags för en längre runda runt stans nattklubbar. Linda och jag är gamla kombos från förr och senaste tiden har hon varit nere i Göteborg och jobbat då kärleken tog henne dit. Nu är hon tillbaka i Stockholm under december månad för att hälsa på vänner, jobba och festa lite här i stan.

Linda har ett utseende som drar till sig uppmärksamhet och är en galet rolig tjej att umgås med. Hon är inte så blyg men är så anti allt med Stureplan man kan vara. Innerst inne trivs hon bättre med sin söta Doberman Nikita och vara lyssna på på tung electro house
och obskyra trancelåtar. Hon är definitivt ingen Stureplanstjej. Men eftersom hon kommit hem så var vi tvungen att ta en runda på några ställen och visa vad som hänt sedan sist hon varit i stan.Första anhalten blev det att hälsa på Monica och ElinSturevippen. Där var det fullt ös och galet ståhej som varje fredag numera. Steg två var att hälsa på Novell och Laroy. Där hittade vi den glada Stureplansfotografen Jan Solucki som firade sin födelsedag och skuttade omkring som en gummiboll glad och full av energi, stiligt klädd i smoking. Efter en stund av hälsande och skålande var det dags för nästa anhalt Café Opera.
På vägen blev det mellanlandning på Mc Donalds för att fylla på med bränsle inför andra etappen. Linda var galet sugen på Mc Donaldspajer och jag slängde i mig en cheeseburgare. Någon som hade samma tankar var Glifefotografen Mathias som varit på Idolefterfesten och kom in på Mc Donalds. Jag lånade hans kamera och tog några bilder för att föreviga vårt lilla besök.
På Café Opera var det Idolfest samt Raul och Kristian som firade sina födelsedagar tillsammans med ett hav av roséflaskor. Med guldglittriga kavajer kunde man hitta grabbarna snabbt i folkhavet. Det var ett packat Café Opera med en blandning av Idolefterfestare och stekare. Myggan eldade på både Idolfestare och alla Stureplanstammisar till att festa och fira hårdare. Men kvällen var ung och man ska hinna många ställen innan det blir morgon.Nästa anhalt fick bli Solidaritet och äntligen ett ställe som passade Linda. Hon trivdes som fisken i vatten. Med tung electrohouse och en innergård där man kunde stå utan jacka fast det var december. Hon log som ett barn på julafton och dansade för sig själv. Äntligen ett ställe som hon kan känna sig hemma på i Stockholm. Tydligen så liknade Solidaritet ett flertal klubbar som hon brukade hänga på i London. Nu var hon nöjd efter en lång natts letande. Min uppgift var klar!

Foto: Mathias 

3 comments:

Anonymous said...

Sjukt het donna din där polaren Linda=)

Anonymous said...

Göteborg - Då håller hon "la" på GAIS!! :-)

Fredricsson said...

Hälsa å tacka för senast!