Thursday, June 08, 2006

Min nationaldag

Jag har inte hunnit skriva något om vad jag gjorde i tisdags. Inte för att det är så väldigt spännande men jag hade en riktigt skön dag. Det började med lunch på Mocco där jag träffade Monica och pratade lite om hennes kommande tjejmiddag som hon ska ha nästa vecka.

Monica fyller nämligen år på midsommar och då är det omöjligt att samla alla vänner till en middag då alla har planer, och efter det flyr alla innerstan och landet på olika resmål. Därför ska hon bjuda hennes 60 läckraste tjejkompisar på middag på Sture. På gästlistan kan man hitta namn som Isabel Adrian, Sywia Chaliss, Denise Lopez, Elita Löfblad, Natacha Peyre, Marie Plosjö och många fler.

Efter en skön lunch på Mocco som kändes som perfekta stället att börja nationaldagen på träffade jag upp Emma Gremo som numera jobbar i lilla klädbutiken mittemot butiken Underbar i Sturegallerian. Jag tycker att det är lite jobbigt med alla som heter Emma som dessutom rör sig i samma vänskapskrets. Därför har jag döpt de tre jag umgås med till Trollet, Räven och eftersom Emma är så lång fick hon bli Storken. Hon gillar inte namnet men jag tycker att den passar.
Emma G och jag tog en latte på Grodans uteservering efter att hon slutade jobbet.

Emma Söderqvist min kvällsfikadejt kom och avlöste henne när Emma sen var tvungen att dra hem. Emma S och jag promenerade ner till Strandbryggan vid Djurgårdsbron och sjönk ner i deras sköna soffor med turkosa filtar och turkosa kuddar. Medans vi sitter där åker prinsen och prinsessan förbi i kortege med den beridna högvakten förbi i all sin prakt. Stockholm fick verkligen bra väder på nationaldagen och att sitta på bryggan är inte ett dåligt ställe att njuta av en försommardag. Så fort det börjar bli lite kallt sätts värmelamporna på och den behagliga värmen gör att man nästan somnar. Tiden flyger förbi när vi sitter där och jag känner mig rätt nöjd med att ha haft en sån skön nationaldag. Speciellt sista timmarna på bryggan. Emma är bara glad och är rolig att retas med. Trött men väldigt nöjd beger jag mig hem för att sova gott.

Det är bra att vi äntligen gjort nationaldagen till helgdag. Nu är det bara att vi skrotar första maj. Det är töntigt med socialistdagar som helgdag.

2 comments:

Anonymous said...

Kul blogg och du skriver på ett skönt sätt,,däremot undrar ja en sak.

Hur kan du bara luncha och njuta dagarna på uteserveringar,,,jobbar du inte något? Låter väldigt trevligt men vem har tid med att slappa hela dagarna:)

Anonymous said...

Det var nationaldagen Adam. Då är ALLA lediga från både skola och jobb. Annars studerar jag internationell marknadsföring och försäljning på dagarna.