Tuesday, November 21, 2006

Niclas Rahm och Pure PR hjälper Le Café

Niclas Rahm rycker in och hjälper gamla arbetsgivaren Vimal och försöker få igång Le Café. Sedan Emilia och Jessika slutat skriva om leckan i sina bloggar har det inte gått lika bra. I Dagens Media kan man läsa om hur Pure PR ska locka med sköna gäster och Hans Shimoda.

Jag tror att Niclas kommer att göra ett bra jobb på deras After Work. Hans telefonlista och dragningskraft räcker ganska långt. Men trots allt är konkurrensen hårdast från Mocco. Det är väldigt olika caféer. Hör följer en jämnförelse som kanske förklarar varför Mocco har lyckats bättre.

Färgerna
Mocco har varma jordiga färger som går i nyanser av beige och brunt som känns som ett väldesignat hem.
Le Café är helt i vit och svart. Det känns som att man är på White Room på dagtid.

Sittplatserna
Mocco har allt från mjuka soffor till sköna fåtöljer
Le Café har hårda vita grejer som liknar White Rooms.

Personalen
Mocco hittar man Emelie och Åsa som skiner upp som små solar. Det är tjejer som älskar sitt jobb och har blivit vän med stammisarna.
Le Café har vi väldigt korrekta och professionell personal i strikt klädsel.

Maten
Även här vinner Mocco. Ett riktigt kök som har ett stort utbud av olika rätter både varma och kalla. Det är däremot inte dålig mat på Le Café men maten verkar inte stå i centrum.

Vem hänger där?
Mocco hittar vi allt från småbarnsmammor till kända ansikten från film, tv och nattlivet.
Le Café hittar du Stureplansgruppens fotografer, nattklubbschefer och övrig personal.

Stammiskort eller erbjudanden.
Mocco finnns ett VIPkort som delats ut av Christos vid ett par unika tillfällen som berättigar en till gratis kaffe och valfri kaka. Kortet delades ut i en begränsat upplaga till olika kändisar och sköna gäster.
Le Café får inte ens chefredaktören Alex Schulman gratis kaffe. Lite väl snålt kanske.

Internet och mobiltäckning
En av Moccos stora fördelar mot alla andra är den kostnadsfria trådlösa internetförbindelsen.
Le Café hade jag stundtals till och med dålig mobiltäckning. Det kanske är bättre nu men det är lite skumt med tanke på att det är Sturegallerian och jag har tre som leverantör.

Slutsats
Ja, det är ganska lätt att förstå vilket fik jag föredrar. MEN med allt detta sagt ska man vara medveten om att det är helt olika karaktär på de olika fiken. Lé Café är mellanlandningscafé. Det är stället man tar en stärkande espresso på. Det är här man tar snabba fikastunder med affärsbekanta. På Mocco går man för att njuta av varma stämningen och slappna av en sen eftermiddag eller en bakislördag och prata om helgens olika äventyr.

Hur kan Le Café få till fler gäster?
Det krävs däremot väldigt lite för att man ska kunna få upp besöksantalet på Le Café. Det gäller att rekrytera ett par som Emelie Witt eller Åsa Öhman som kan liva upp och skapa en skön stämning bland personalen. Ett VIPkort med erbjudanden till särskilt önskvärda gäster och kanske en trådlös internetuppkoppling. Då skulle fler hitta dit. Emelie har slutat på Mocco nu och skulle vara lätt att värva över. En annan som skulle vara bra för Le Café är Alexandra Falckenbäck som nu jobbar på Espresso House.

Jag tänker i varje fall gå på Niclas bjudning till After Work och se hur det går. Jag VILL verkligen ge stället en chans.

7 comments:

Anonymous said...

grymt kenta, men ge oss mer snuskigt om stureplans nya klubbar, vem som ska börja jobba här och där, vilka ligger med vilka osv.... jag vet att du vet

Anonymous said...

du verkar ha mycket att göra på dagarna du kenneth

Kenneth said...

Jag har mer att göra än du bara tror. Det tar inte många minuter att uppdatera bloggen när väl inspirationen kommer.

Jag är ganska snabb i fingrarna. ;)

Anonymous said...

I want to be Kenta! Hänga med damer som kunde vara hans döttrar. Ny TV3 satsning: Being Kenta!

Anonymous said...

Lite humor att man ska OSA för att gå till ett Café ... :-):-)

Sånt händer bara på Stureplan :-)

Kenneth said...

Oj oj oj.. hur gammal tror anonym att jag är? För hade det varit sant hade jag i så fall börjat avla fram barn i 10 års åldern.

"Being Kenta" skulle bli en tråkig serie. Det skulle mest handla om hur jag sitter framför datorn på dagarna på fik på kvällarna och ute på helgerna. Det skulle inte bli så intressant TV. ;)

Maria said...

Kenneeeeth, you're forgetting someoooone...:)