Wednesday, January 26, 2005

Brickor i ett spel...



"Man kan inte lättsinnigt hantera anställda som brickor i ett regionalpolitiskt spel", säger fackförbundet ST:s ordförande Anette Carnhede.

Totalt 2687 jobb hos 19 myndigheter och AB Svenska Spel utlokaliseras, främst från Stockholm. Det föreslår Lokaliseringsutredningen. Myndigheterna flyttas till de orter som drabbats av försvarets nedläggningar. Först avskedar man närmare 8000 inom försvaret och sedan tror man att man ska göra saken bättre genom att flytta nästan 3000 jobb från Stockholm. Är det bara jag som tycker att det är korkat? Det kostar pengar att flytta och kompetent personal som idag har sina familjer och hem i Stockholm tvingas antingen flytta pga av politikers korkade förslag eller förlora sina jobb.

Det känns kränkande att de tycker att vi är så pass utbytbara, säger Annelie Kastrup från Folkhälsoinstitutet. Det har tagit tio år att bygga upp den här verksamheten i Stockholm och jag tror att det kommer att ta minst lika lång tid att bygga upp den i Östersund.

Reinfeldt undrar lite stilla... Är det inte smartare att skapa nya jobb än att flytta runt på folk?

100 tals miljoner går till spillo och människoliv sätt i spillror för att försöka rädda det redan korkade förslaget att slakta försvaret. Det liknar sovietisk planekonomi! Men jag måste säga att om det inte vore för alla människorna och familjerna som påverkas så skulle jag vara skadeglad att Folkhälsoinstitutet skickas till Norrland!


No comments: