Saturday, January 22, 2005

The West Wing


The West Wing som heter "Vita Huset" och sänds statlig tv i Sverige är enligt mig en av de bästa TV-serier som går på TV just nu. Med kvicka repliker och ett oerhört välskrivet manus är den överlägset den bästa politiska serien sedan engelska klassikern Yes Minister.

Huvudfigurerna är presidenten Josiah Bartlet och hans stab. Huvudfigurerna är informationschef och chefstalskrivare Toby Ziegler, politiska sakkunnige ansvarig för kontakt med kongressens ledamöter Josh Lyman,
pressekreterare C.J. Cregg, stabschefen Leo McGarry och presidentens personliga assist Charlie Young.

"The West Wing" är oerhört påkostad och man tar regelbundet in experter och fd anställda från Vita Huset till hjälp i manusskrivandet. Den har vann 9 Emmy Awards första året och har tagit hem priset för bästa dramaserie i fyra år. "The West Wing" ger kanske den bästa bilden utav hur det är att arbeta i Vita Husets heltiska korridorer.

Vill man så finns det numera möjlighet att beställa hem seriens fyra första säsong på DVD eller ladda ner senaste avsnitten från nätet.

3 comments:

paradox55 said...

Yes Minister är ju som sagt en klassiker och tror få serier kommer i närheten...Satir när den är som bäst...

Konstig jämförelse dock eftersom West wing knappast kan ses som en Satir...snarare ett försök att skildra det politiska maktspelet i USA...

paradox55 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kenneth said...

Jag förstår vad du menar. Men TV-serier som beskriver det politiska livet finns knappt. K-Street är kanske en annan. Men jag lyckades tyvärr missa varenda avsnitt.