Wednesday, January 26, 2005

Johan Forsell skäms för Sverige ibland...


Ordförande för Moderata Ungdomsförbundet Johan Forsell skrev igår en debattartikel i den lettiska dagstidningen Diena att han skäms över Sverige ibland. Anledningen till det är Byggnads maffiametoder att stänga ute lettiska byggnadsarbetarna som har fått uppdraget att bygga en skola i Vaxholm. Byggnads vill påstå att det handlar om kollektivavtal. Men i grund och botten vill Hans Tilly bara inte ha hit lettarna menar Forsell.

Byggnads menar att konflikten handlar om att Baltic Bygg inte vill teckna svenska kollektivavtal. Det är bara en rökridå för att dölja det faktum att det egentligen handlar om att facket inte vill ha in utländsk arbetskraft i landet. Baltic Bygg har nämligen gått med på att teckna svenska kollektivavtal men facket har krävt ännu högre löner än avtalets lägre nivå. Dessutom har svenska fackförbund tidigare gått med på att inom sjöfarten ha olika kollektivavtal för svensk respektive utländsk arbetskraft. Detta håller dock Byggnads tyst om och försöker tysta ned, skriver Johan Forsell.

Företaget som anlitade letterna gick med på att teckna ett kollektivavtal på 19 000 kronor i månaden men det godtog inte Byggnads. Nu är bygget försett i blockad och allt arbete har avstannat. Istället för att hjälpa letterna har man istället gjort de arbetslösa. Byggnads medlammar betedde sig dessutom hotfullt mot de lettiska arbetarna när dom skulle till jobbet. Är verkligen Johan Forsell som ska skämmas? Det är snarare Hans Tilly och hans grabbar som ska skämmas inte Forsell!

Som om detta inte vore nog skapar och sprider Byggnads en allt mer otrevlig stämning runt arbetsplatsen i Vaxholm. Häromdagen kom ett stort gäng som var utsända från Byggnads och blockerade ingången till arbetsplatsen. Genom att ställa sig i vägen och knuffa undan människor försökte de hindra byggarbetare att komma in till sina jobb. Byggnads uppträdde hotfullt och skrek bl. a. ”go home, go home” på ett sätt som inte kan föra tanken annat än till den amerikanska södern på sextiotalet. Man skäms som svensk för det beteendet, skriver Johan Forsell.

Facket har med sina miljoner med stöd till Socialdemokraterna varje år köpt sig rättigheter som i många andra länder klassas som brottsliga. Bara det att en juridisk person som LO kan skicka bidrag till Sveriges största parti och kräva lagstiftning luktar korruption tycker jag. Det är skamligt. Hade vi varit i Italien hade det klassats som mutor och korruption. Men LO och dess fackförbund är Sveriges svar på maffian.

Stöd de lettiska byggarbetarna genom att skriva under protestlistan.

1 comment:

Kenneth said...

Är det hemskt eller? Jag skulle tro att alla tycker att poltikers makt över individers liv är någonting att sträva efter. Du kanske tycket att politikers makt över individer ska öka?