Monday, January 17, 2005

Kommer Bush kunna mäta sig med Reagan?


Ett utav mina första politiska minnen jag har som barn var av en president vars tal till nationen inspirerade. Han talade bland annat om "Star Wars"! Den presidenten hette Ronald Reagan. Han hade en utstrålning och karisma som ingen annan. Reagan hade en tydlig politisk vision och en förmåga att kommunicera den visionen som var unik.

Talen som visade på vision
Han använde sig utav humor i sina tal och helt enkelt charmade hela USA att följa hans vision. Han målade fram en tydlig motståndare i form utav Soviet Unionen som han kallade för "The Evil Empire" och kämpade mot kommunismen. Han enade ett land i stora skattesänkningar och frihetsreformer. Ett av talen räknas som en av dom bästa en president någonsin har hållit och kallas helt enkelt "The Speech". Ladda ner talet.

I Ronald Reagans första installationstal sa han bland annat en sak som var enkelt men sammanfattade hans syn på problemet.

In this present crisis, government is not the solution to our problem. Government is the problem!

Kommer Bush kunna mäta sig med Reagan när hans 8 år är slut?
PS För er som är fascinerad utav retorik och vill läsa och lyssna på kända tal från USA rekomenderar jag http://www.americanrhetoric.com

No comments: