Saturday, January 15, 2005

KPML(r) byter namn till Kommunistiska partiet


KPML(r):s fjortonde kongress 6-8 januari beslutade att förkorta det tidigare partinamnet till det mer enkla och raka Kommunistiska Partiet, rätt av och utan bokstavskombination. Oroa er inte. Det är fortfarande samma vidriga åsikter som saluförs. Tro inte att dom blivit fina bara för att partiet byt namn. Partisekreteraren Anders Carlsson berättar...
– Vi är och förblir ett revolutionärt parti, ett parti som vägrar acceptera kapitalismen och som inte inordnar oss i det politiskt korrekta. Vi säger det som borgare och socialdemokrater inte vill höra och gör politik av det, inte i första hand i politiska församlingar, utan på arbetsplatser, på gator i torg och i proteströrelser av olika slag.
– Det är snart femton år sedan liberala Expressen dödförklarade kommunismen, med dödsannons över hela förstasidan, säger Anders Carlsson. Men liket lever uppenbarligen rövare, för inte på 50 år har liberaler och borgare varit så hätska i sina angrepp på oss kommunister. Som i attackerna på vårt ungdomsförbund RKU. Vi ser det som en bekräftelse på att vi representerar något som våra fiender är rädda för, inte minst för framtiden.
Uppdaterat: Äntligen! Nu är namnet ledigt! Är det någon som vill starta Kapitalistiska Partiet Marknads-Liberalerna (randiansk) ?
Det är läskiga typer dom där. Inte minst ungdomsförbundet RKU.

PS Jag hittade en frän sajt med gamla sovietiska propagandaaffischer från kommunisttiden.


No comments: