Thursday, January 13, 2005

The Buck Stops Here!


Det finns ett gammalt uttryck på engelska som lyder "The Buck Stops Here". Persson har nog aldrig hört uttrycket förr. Den som använde den flitigast och är mest känd för den är president Harry S Truman. Han hade dessa 4 enkla ord inristade på en liten skylt på sitt skrivbord i Vita Huset. Det handlar helt enkelt att presidenten har det slutliga ansvaret. Han kan inte skylla ifrån sig.

Någonting för Persson att lära sig kanske. I stället för att själv ta ansvaret för att Sveriges regering sov i 36 timmar efter katastrofen lägger han nu all skuld på expeditionschefen Per Thöresson och chefen för den konsulära avdelningen Jan Nordlander. Pinsamt! DN, Aftonbladet och Svd har alla skrivet om nyheten. Det är dags att sverige byter statsminister enligt mig!

1 comment:

Tor said...

En mycket trevlig blogg måste jag säga. Vi i Sverige och i synnerhet Göran Persson har mycket att lära oss av demokratin i väster. Undra vad det står på Göran Perssons skrivbord, "The Buck Starts Here" kanske, eller som vi säger på svenska, "Det är inte mitt bord".