Wednesday, January 26, 2005

Forsell är bögarnas favorit!


Tydligen har Johan Forssell valts till Sveriges sexigaste man på bögsajten Qx! I dagens Expressen berättar Forsell om varför moderaterna är bögarnas och flatornas parti.

Var någonstans i samhället är det viktigare än här att bli behandlad som en unik individ istället för tillhörandes ett anonymt och likriktat kollektiv? Vänstern bygger sin syn på homosexuella utifrån ett statiskt grupptänkande. Att man som homosexuell framförallt är just homosexuell, snarare än en hel unik människa. Man kan undra vilka av oss andra som först och främst skulle beskriva oss som ”bara” heterosexuella? Resultatet blir särlagstiftningar och särlösningar för homosexuella, till exempel dagens hetslagstiftning, som istället för att minska problemet med synen på homosexuella som en avgränsad grupp, riskerar att förstärka det.


Vi ser att individen är mycket mer än bara vilket kön man tycker om. En individ är en unik individ och ingenting annat. Här har borgerligheten i allmänhet och moderaterna i synnerhet, ett stort idémässigt försprång. Men det kräver även fortsättningsvis mycket av moderaterna. Den senaste tidens översyn av politiken behöver ytterligare breddas.

Men han är ödmjuk och ser att moderpartiet har en del kvar att ändra på för att bli bögarna och flatornas parti.

Ett viktigt steg vore att ta ställning för en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det är en självklarhet att vuxna människor som väljer att ingå äktenskap med någon av samma kön skall få göra det på samma villkor som alla andra, i relation till staten. Ett annat område är förstås att göra upp med partiets historiskt mossiga inställning i t ex frågan om homosexuellas möjlighet att bli adoptivföräldrar.


Med en ordförande som Forsell har Moderaterna och MUF goda chanser till att ge vänstern en bra match i valet. Det är alltid bra att man attraherar väljare av båda könen.
;)


No comments: