Sunday, January 16, 2005

De Opresso Liber


Jag byter namn på bloggen...
Det är oerhört kul att det finns så många bloggar i Sverige och världen som har någonting med frihet, och liberala värderingar i allmänhet. MEN när det gäller namn så blir kanske Libertyblog inte särskilt originellt. Jag väljer därför att döpa om bloggen till "De Opresso Liber" som betyder grovt översatt från Latin "Att frigöra de förtryckta" och tycker jag passar bra som namn på bloggen.

Frihet, individen och kapitalism
Det speglar min tro på frihet, individen och kapitalism som ekonomiskt system. Det speglar ochså min tro att vi i sverige behöver frigöras från socialismens tunga ok och leva som friare individer utan politikers inblanding. Det är även amerikanska specialstykornas motto och lämpar sig bra då jag bara har största beundran för dessa frihetens bekyddare och de bästa av de bästa inom amerikanska försvaret.

Jag är helt enkelt amerikanofil
Sist men inte minst, om ni inte redan har märkt det så är jag amerikanofil. Jag är uppvuxen i USA med allt vad det innebär. Allt från att jag fick uppleva Ronald Reagans tal till nationen som barn till att jag fick hälsa på flaggan varje morgon när jag gick i skolan har påverkat mina värderingar och personliga smak. Det kanske är pga av min barndom i USA som jag har en sådan djup nästan patriotisk syn på USA. Jag ryser när jag ser Hollywoodproducerade filmer där presidenterna håller pampiga frihetstal med amerikanska flaggan som vajar i bakrunden. Det är helt enkelt inpräntat i mig. Jag tror helt enkelt djupt på dom frihetsideal som förespråkas av det stora landet i väst.

PS
För att inte tala om att jag är en extremt stor fan utav TV-serien Vita Huset.

1 comment:

Celephais said...

trevligt med lite liberala inslag i blogg världen
/Eric