Thursday, March 23, 2006

VIPkort och Microchips...

Idag kan man läsa i Metro om hur man på Baja Beach Club i Barcelona har infört små microchips i armen som VIPkort. Dessa små microchip är inte större än ett riskorn och avger en unik radiosignal som kan avläsas med en elektronisk avläsare.

Microchips finns redan idag för identifiering av hundar och nu har den här klubben infört det på sina VIPkunder. Med chipset kommer man in på klubbens VIPrum och kan betala med hjälp utav den. Att operera in chipset känns ungefär som att ta en spruta och tar bara ett fåtal minuter. Den kostar idag 125 euro och då ingår 100 euro att köpa dricka för. Idag är det drygt 90 av medlemmarna som har tackat ja till chipset och resten har kvar sina vanliga plastkort.

Med tanke om alla diskutioner om diskriminering i krogkön och vakternas urvalsmetoder kan det blir allt vanligare med olika typer utav VIPkort som urvalsmetod för att slippa debatten om diskriminering. Det kommer att med tiden leda till allt mer avancerade lösningar och jag skulle tro att vi kommer att även se chipset som en lösning på Stureplan inom en 10 år. Kom ihåg var du läste det först. ;)

No comments: