Tuesday, August 15, 2006

Byt statsminister...

Hur kan du som köpt en villa för sex miljoner veta hur vanligt folk har det?"

Så sade statsminister Göran Persson (s) till dåvarande moderatledaren Bo Lundgren i en av valdebatterna 2002.

2004 köpte Göran Persson godset Övre Torp för 12,5 miljoner kronor. Sedan köpet har godsets skog ökat i värde med två miljoner kronor.

Läs gärna Henrik Alexanderssons blogg>>> http://www.henrik-alexandersson.se/

7 comments:

Anonymous said...

..och Lars Ohlys ungar går såklart i privatskola, något Lars inte ser som något problem. Ok att man ska skilja påbusiness och pleasure, men vissa politiska värderingar borde även genomsyra privalivet.

Anette said...

Är det nån som ens blir förvånad? Vår sk "landsfader" har ju alltid sett sig själv som det vanliga folket - och tydligen så har dom råd att köpa enorma gods för tiotalet miljoner. Måste vara ett otroligt härligt liv det där att vara vanlig ;)

Anonymous said...

De tror inte på sina ideal längre. Jag har en släktig som var aktiv kommunist i Ungern ända fram till murens fall. Han tappade tron redan på 60-talet(!). Ibland rullar saker och ting bara på...

Anonymous said...

jo jo kenneth självklart - motstridigt sagt av sosse persson. Men bara så du vet så handlar det om en större villa med garage som ska motsvara flyglar. Mao inget större coprs de logiet eller "herrgård"! En annan rättelse gäller din syn på ett gods, där persson endast har 200 ha. För att kunna sköta en lönsam godsförvaltning idag på skogsfastigheter krävs 1500 ha. Sossen har skattat för sina inkomster och därav följt den rutin som gäller inom "den TREDJE vägen". Men självklart finns det plats för kåta muffare från stureplan som hänvisar till jantelagen.

Anonymous said...

hahahaaha vilken rolig kommentar, även fast jag inte är så där extremt insatt i politik.. ska faktiskt googla lite nu om partierna ;) yenny

Kenneth said...

Återigen... det var Persson själv som i en valdebatt skrev. "Hur kan du som köpt en villa för sex miljoner veta hur vanligt folk har det?"

Jag ställer bara frågan "Hur kan statsminister som köpt en torp/villa/gård för 12,5 miljoner veta hur vanligt folk har det?"

Jag ställer bara hans fråga tillbaka till honom själv.

Du får gärna peta i om det ska kunna kallas gård/gods men frågan kvarstår.

Hyckleri, svågerpolitik och maktfullkomlighet har präglat regeringen Perssons tid vid makten.

Det är dags att byta statsminister i september.

Anonymous said...

Om jag inte minns fel så bode Tage Erlander i en hyresrätt i Marieberg, Palme först i ett radhus och sen i en lägenhet i Gamla Stan, Göran har både Sagerska Huset (som Bildt vägrade flytta in i från sin lägenhet) och en Herrgård... Antar att Kungen sitter pyrt till och får väl avträda slottet om Såssarna vinner igen...