Wednesday, October 18, 2006

Bloggar vi minns...

Sanna har slutat blogga. Varför vet jag inte. Speciellt med tanke på att hon hade fått bra tempo på bloggen. Nu är det höst och med den kommer deppigheten som i sin tur leder till att bloggmotivationen sjunker. Likt löven på träden faller nu bloggarna en efter en.

Det är lätt att starta en blogg och även få upp en trogen skara läsare men det är en helt annan femma och mycket svårare att hålla den vid liv. Sviker man sina läsarna och börjar blogga allt mer sällan faller besöksantalet snabbt. Det är lätt att man känner sig tvungen att blogga snarare än gör det av rent nöje. Det är enkelt att tappa motivationen, gå in i den berömda "bloggväggen" och få prestationsångest.

An annan sak är att man blottar sig trots allt en hel del när man skriver en blogg. Det är lätt att man blir personlig och risken finns att man även blir privat och avslöjar rätt intima delar om ens privatliv. Det gör att man snabbt blir sårbar för påhopp. Det är allra jobbigast när folk sedan kommenterar inläggen man skriver och skriver negativa eller rentav elaka saker. Då gäller det att vara stark och stå för sina åsikter och inte ta åt sig.

Nu med kommentarfunktionen har läsare lättare att säga saker de aldrig skulle våga skriva ute och offentligt ansikte mot ansikte.

Bloggar vi minns och saknar.


Expressenjournalisten Jessika Isakssons första och helt egna blogg...
Stureplan.se medarbetaren Emilias Pavlovskis otroligt underhållande och personliga blogg
Glife grundaren Daniel Jonérs blogg som ligger i dvala.
Sthlmsfinestmedarbetaren Sanna Bergendahls blogg som nu har gått i graven
DJ Alex Lewerentz som bloggar i perioder tills han skrivit nåt så kontroversiellt att han hotas med stämning eller får utskällning för sina utspel. Sen blir han tyst i längre perioder.
Mingelkillen Richard von Mingel som verkar bara låtit bloggen somna in.
Den vackra Isabel Adrian som med sin otroliga ärlighet fick snabbt en läsarskara.
Linda Berglund, min bedårande vän som jag en dag vill gifta mig med.
Wiggos blogg, Sannas otroligt söta katt som hade en egen blogg ett tag..
Elise blogg, den bedårande mingelhunden Elise som bor i Bromma.

Det finns säkert fler som har gått under som jag inte minns just nu. Tipsa gärna om bloggar som ni minns som har försvunnit..

6 comments:

Anonymous said...

du har glömt Shimodas blogg..han har också slutat tyvärr..

Kenneth said...

Jag måste erkänna att jag tyckte att Shimodas blogg var sälllan underhållande. Otroligt med tanke på den hype den fick av Alex Schulman och vilka enorma skrivartalanger den mannen besitter.

Anonymous said...

Jo, nu vet du! :)
Jag är lite less, minst sagt!

Anonymous said...

Att von Mingels blogg håller på att tyna bort är riktigt trist. Nån som sitter inne på några hemligheter angående "gästbloggaren"? Vem är han osv? Jag e nyfiken. ;)

Anonymous said...

nä, shimodas kanske var överskattad, men ändå underhållande på sitt sätt..hoppas det dyker upp nya roliga bloggare för att ersätta de som slutat..eller är marknaden mättad? hoppas du och Schulman fortsätter i alla fall, de är de bästa just nu..och Bimsa på sthlmsfinest, den är också grym!!

Anonymous said...

Richard har medverkat i programserien "trälen" och är nu tillbaka efter 40dagars slit i göteborgs skärgård. enjoy!