Thursday, October 12, 2006

Stureplan växer....

Igår kunde man läsa i PunktSE om att Stockholms nattliv växer och frodas. Till hösten och vintern expanderar klubbkoncernerna stort. Stureplansgruppen öppnar upp den restaurangdelen utav gamla Stacy som ligger vägg i vägg med White Room idag och skapar ytterligare en kreddklubb a la Spybar. En som har insyn på kreddiga Spybargänget är Gustav Gellin som skriver i sin blogg...

Inriktningen sägs vara techno. Med olika klubbar och koncept i gränslandet
mellan electro, euro, disco och house kanske man kan gissa.


Kharma kommer tillbaka
Utöver det ryktas det att Robert Hållstrands legendariska klubb Kharma återupplivas från sin sömn och öppnar i ny hemlig lokal. Det har ryktas både om La Camera och en lokal på Brunnsgatan och nu verkar det som att det kan även dyka upp någonting på söder från gänget bakom The Plaza Club.

Stureplansgruppen satsar på äldre
Stureplansgruppen ligger inte på latsidan dem heller. Uffe von Roth avslöjar att det dyker upp ytterliga en nattklubb som kommer att rikta in sig på en äldre publik under nästa år.

Brunnsgatan nya klubbgatan?
Det sägs att Sorbé bygger ut kraftigt i lokalerna bredvid sina nuvarande lokaler och 2 till nattklubbar/krogar till öppnar på Brunnsgatan. Den ena är en mellanstor nattklubb som styrs av ett nytt krogkonsortium samt ett tredje som ännu är okänd vilka som ligger bakom. Den lokalen kan vara nya Kharma eller Stureplansgruppens nya äldreklubb. Vilket det blir får tiden utvisa.

Ska Sturecompagniet bli bank?
Men allt är inte gott på Stureplan. Källor som har god insyn i utvecklingen skvallrar även om att Sturecompagniet och Köket kommer att med stor sannolikhet att få stänga december 2007. Det sker då dem inte med stor sannolikhet inte får förlängt när deras hyreskontrakt löper ut december 2007. Nya fastighetsägarna kommer troligtvis vilja använda lokalerna mer kostnadseffektivt.

Det kan vara elaka tungor som sprider onda rykten men än så länge har vi många helger kvar tills december 2007. Det är bara att njuta av helgerna och se fram emot alla nya nattklubbar som öppnar.

Moderaterna är bra för Stureplan
Avslutningsvis. Det vi kan vara säkra på är att med en ny moderatdominerad majoritet i stadshuset och tillståndsnämnden kommer vi att se fler 5 tillstånd samt fler nattklubbar/krogar och cafér öppna under 2007-2010. Det såg vi sist under förra mandatperiod som var moderatstyrd och jag vågar påstå att vi kommer att se det igen.

Alliansens representanter har en större tro på nattklubbarnas positiva inverkan på Stockholms nöjesliv. Är det stök så löser man problem genom att en ökad polisnärvaro, strängare straff och bättre samarbete mellan krogar och polisen. INTE genom förbud, förmynderi och festdödande politiker.

3 comments:

Anonymous said...

Vad lustigt att jag senast på "Being Beingo"-festen reflekterade i hur mycket mer fastighetsägaren borde kunna ta in om lokalen hyrdes ut till andra ändamål. Hur mycket skumpa som än köps på helgerna blir det ändå inte riktigt stora pengar i slutändan.

Anonymous said...

jupp, de går bra för alliansen :)
Kulturminister och inte betalat TV-lisens på 16 år, den andra har svartarbete för att hon inte hade råd att betala vitt. Tycker faktiskt synd om henne, och lider med henne då hon ENDAST tjänade 16 miljoner :)
Den tredje har heller inte betalat TV-avgiften och de kommer att komma fler hemligheter ska ni se ;)

Hejja blåa hejja blåa :)


De kommer gå bra för Sverige och stureplan (eller inte när alla som sitter där är myglare)

Anonymous said...

Sturecompagniet är en symbol för Stureplan så det vore verkligen sjuktv trist om den klubben försvann ...