Friday, May 26, 2006

Avskaffa värnplikten och inför yrkesarmé

Att ha värnplikt är omoraliskt och sedan många år ineffektivt. Senaste två mandatperioder har vänstern slaktat försvarsbudgeten och tvingat fram kraftiga nedskärningar. Med bristande resurser har nu Försvaret lagt om sig från invasionsförsvar till insatsstyrka och behöver rekrytera folk till sina insatser. Vad man än nu tycker om försvaret måste man tycka att senaste TV-reklamen och hemsidan är snyggt gjorda.


4 comments:

Unknown said...

Håller med till 100%. Känns lite väl passé med värnplikt 2006.

Anonymous said...

Verkligen. Hellre en mindre och vassare armé som är anpassad efter dagens behov. Hellre en välutrustad, välutbildad och snabb styrka än en värnpliktsarmé.

Man får helt enkelt mer pang för pengarna.

Anonymous said...

Sen är det omoraliskt att man ska tvinga en individ att arbeta för slavlöner under tvång som man gör med värnplikten. Vill man inte springa i skogen och leka pang pang ska man slippa.

Nu ska man säga att det numera är i praktiken inte finns en allmän värnplikt längre. Men principen finns kvar.

Anonymous said...

Inför miljösoldatater... Om Allmän värnplikt ska göras så kan jag gå med på det ifall det fanns fler valmöjligheter, det är rätt meningslöst att ha massvis med folk med dålig utrustning som ändå inte blir slagkraftig, låt folk få utbilda sig i att hantera naturkatastrofer, sjukvård och liknande isåfall som alternativ, brankår och försvar idag kan inte hantera större katastrofer och det vore ju bra om det fanns en "arme" för interna naturkatastrofer som händer då och då.

Sen varför ska man betala massvis i saktt till tex JAS plan som sedan skrotas.. Byt regering, så det blir ordning på allt.