Friday, May 12, 2006

Danielsson ljuger det är uppenbart för alla.

Johan Forsell ställer samma fråga som många andra gör? Varför kan man inte få veta om Danielsson var på jobbet på annandagen? Jag är ledsen men jag precis som Lena Mellin undrar hur det kan vara rikets säkerhet som riskeras om vi får veta om Danielsson var på jobbet eller inte. Han påstår att han var det samtidigt som allt tyder på att han inte var det.

Man har ställt frågan om han var på kotoret ett 20tal ggr. Både media och privatpersoner. Man nekas att veta saningen med hänvisningen till att det är farligt för rikets säkerhet och hemlighetsstämplar saken. Så länge Danielsson inte svarar kommer vi alla även i fortsättningen tro att han ljuger. För att det är är uppenbart
att han ljuger för alla och det är bara en tidsfråga innan sanningen kommer fram. Johan Ingarö tror sig veta svaret.



Tsunamin kommer statssekreteraren däremot få dras med så länge han vägrar svara på den enkla frågan; var höll du egentligen hus på annandag jul 2004?

Några svar vill dock inte Lars Danielsson ge. Aftonbladet - som glädjande nog dagligen skriver om Danielsson slingrande - har sammanställt mediernas begäran om att få ut uppgifterna om vad statssekreteraren höll på med vid den aktuella tidpunkten.

Vid hela 20 tillfällen har regeringen nekat media och privatpersoner att få ut den informationen. Resultatet har alltid blivit detsamma; avslag. Som motivering anges alltifrån att handlingarna inte finns på regeringskansliet till att ett utlämnande skulle vara farligt för vår säkerhet (det sista verkar ju helt stört).

Med en sådan regering behöver man inte vara haverist för att bli konspiratorisk. Vad höll han egentligen på med under tsunamin? Var han överhuvudtaget på plats på UD under julhelgen? Ringde han sin kollega Hans Dahlgren som han själv påstått?
[johan forsells blogg]


No comments: