Tuesday, May 02, 2006

Första maj...



Första maj är arbetarrörelsens dag. Medans alla andra firat att våren kommit och är trötta efter festligheterna kliver kommunister, socialister och allehanda vänsterradikaler upp tidigt för att protestera och allt som oftast skapas det upplopp.
Varje år i över ett decennium har den samlade vänstern protesterat mot orättvisor som de själva har varit med och skapat. Är det bara jag som undrar vad man protesterar mot när det är just vänstern som har makten att påverka utvecklingen?

Stolt men inte nöjd kunde man höra förrut. Men jag undrar hur man kan vara stolt över att ungdomsarbetslösheten är dubbelt så hög som den i Danmark. Hur kan man vara stolt när arbetslösheten idag kostar mer än vad sjukvården gör. Nej.. det är inte mycket som de har att vara stolta över och än mindre att vara nöjda med.

Medans socialdemokraterna riktar sin kritik till Ericssons VD och Svensk Näringsliv kommer alliansen med riktiga förslag på hur vi ska skapa nya företag och nya jobb. läs mer här

Bilden på banderollen kommer från http://alkanen.blogspot.com och är rader ur Internationalen som socialisterna glömt bort.

2 comments:

Anonymous said...

Kenneth, bör det inte stå sekel istället för decennium. Vänster har ju faktiskt hållit på och demonstrerat sen början av 19-talet och inte sedan 1990-talet.

Vet du inte vad skillnaden är på ett decennium och ett sekel. Du kanske skulle ha lagt ner mindre tid och läst på vad "dekadens" står för och istället ägnat dig åt att lära dig olika tidsbegrepp.

/L

Anonymous said...

Aaah... bra synpunkt och det visar att du har relativit bra koll. MEN om du läser meningen ...

"Varje år i över ett decennium har den samlade vänstern protesterat mot orättvisor som de själva har varit med och skapat"

och dessutom tänker efter att borgerligheten hade makten under åren 1991-1994 ser du då att decennium är rätt ord då poängen är inte ATT de protesterar. För det har de gjort i 100 år. Utan att vänstern har protesterat i senaste 10 år mot saker som de själva kan påverka och har varit och skapat då de haft makten i över ett decennium.

Det finns ingen som de kan skylla ifrån på som de kunde göra i åren direkt efter borgerliga mandatperioden .