Wednesday, September 06, 2006

Lejongate, några funderingar....

Senaste dagar har media fokuserat på den stora härvan kring folkpartisterna som varit inne på sossarnas interna community SAPnet. Det borde vara uppenbart för alla att det här var ett välregiserat mediautspel från Socialdemokraternas sida. Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att se att det inte bara kan vara en slump.

1. Journalisten Fredrik Sjöshult från Dagens Industri som knäckte nyheten är gammal medlem i SSU från Växjö.
2. Den unge folkpartisten som snokade på SAP.net Peter Jodenius har ett förflutet i SSU. I Växjö.
3. Nyheten släpptes samma dag som Fredrik Reinfeldts partiledarutfrågning i TV.
4. Företrädare från Socialdemokraterna har på ett organiserat sätt hamrat på nyheten och tagit i med den ena extrema liknelsen efter den andra.


Det har gått så långt att socialdemokraternas partisekreterare liknar Folkpartiet och Lars Leijonborg vid en våldtäktsman och DÅ har man gått över gränsen för vad som är acceptabelt. Socialdemokraterna försöker mjölka den här nyheten så långt att liknelserna blir allt mer extrema.

Det är precis som om våldtäktsmannen säger om våldtäktsoffret att ”hon lockade mig, det är hennes fel”, säger hon.


Då bryter Fredrik tystnaden och tycker att det får vara nog vilket jag tycker är starkt. Någonstans måste valet handla om framtidens frågor och de frågor som kommer att avgöra hur landet styrs.


Jag hörde Marita Ulvskog på radio likna Lars Leijonborg vid en våldtäktsman. Då kände jag i magen och hjärtat att nu är det nog", säger Fredrik Reinfeldt till TT."Nu är det stopp", fortsätter moderatledaren.

Nu är det dags att vi tar vårt demokratiska ansvar för att prata om sådant som människor tycker är viktigt, så att vi får en bra avslutning på den här valrörelsen", säger Reinfeldt i intervjun.


Vi måste börja diskutera valets kärnfråga och det är jobben. 12 år vid makten och det är fortfarande...

176.600 människor är sjukskrivna, antingen med sjukpenning eller rehabiliteringspenning.

460.700 svenskar är förtidspensionerade, en stödform som numera kallas 'sjuk- och aktivitetsersättning'.

199.200 är öppet arbetslösa och försörjs av arbetslöshetskassorna.

140.500 är sysselsatta i olika arbetsmarknadspolitiska program och försörjs av Ams.

94.000 människor lever på socialbidrag.

Över en miljon människor i arbetsför ålder är alltså beroende av olika offentliga ersättningssystem för sin försörjning. Den exakta siffran är 1.071.000. En marginell förändring sedan i fjol då det var 1.072.000 stycken.
[Källa Konjunkturinstitutets senaste rapport]

Nästa gång du pratar med en sosse ska du fråga honom hur vi ska lösa dessa väldigt allvarliga problem. Valet avgörs om vem som kan stå för den bästa jobbskaparpolitiken och det gör Alliansen!

Läs mer>>> Krönika i Dagens Industri
Läs mer>>>Artikel i Dagens PS "Marita sprider dynga"
Läs mer>>>DN:
"Ulvskog har gått för långt"

No comments: