Friday, September 08, 2006

Stureplan är kul men politik är viktigt!

Stureplan är för mig en oerhört rolig lekplats och visst är det roligt att skriva om gratismiddagarna, kändisar och vad man gjort i helgen. Många bloggare skriver enbart vilka ställen man besökt vilka de träffat och hur många seffe eller jack och kola man har druckit. Skvaller och uteliv är oerhört underhållande men samtidigt ska man veta att det finns politiker som bestämmer viktiga frågor som påverkar alla våra liv till väldigt stor grad. Stureplan är kul men politik är viktigt.

Vi påverkas alla av beslut som tas av politiker i riksdagen och stadshuset. Som exempel kan man ta att det är politiker som bestämmer att vi ska hem klockan 03.00 från vissa krogar och ibland 05:00. Att det överhuvudtaget går att vara ute till 05:00 är inget man ska ta för givet. Det var inte allt för länge sen som det diskuterades från riksdagen att ALLA krogar i Sverige skulle stänga klockan 03:00 senast. I andra länder får krögarna bestämma dessa saker utifrån om folk är villiga att festa eller inte.

Det är politiker som bestämmer att öl, sprit och skumpa ska beskattas med en viss procentsats. Det är politiker som bestämmer att vi inte längre får röka på krogen. Det är politiker som bestämmer vilka som får uteserveringar och när man får sätta upp dessa. Det är politiker som tvingar oss att köpa vår sprit i monopolet systembolaget. Det är politiker som bestämmer att man inte ska kunna köpa en Ipren på ICA på en söndag. Det är politiker som bestämmer det mesta i Sverige. Därför är det viktigt att man bryr sig och tänker lite längre än till helgens utgång och var man ska förfesta.

Just nu har jag skrivit en del om politik på bloggen helt enkelt för att det snart är val. Valet sker söndag den 17e september då många av Stureplans gäster kommer att ligga bakis. Ta chansen att rösta på posten redan i veckan så slipper du rösta när du är som svagast och tröttast men för guds skull gå och rösta!

8 comments:

Vicky M said...

inget illa ment, men din blgg e rymt tråkig nu me allt politiksnack, visst d e kanske viktigt, men håller me Andréa, it's too much... så d e la bara att väa tills hela grejjen e över så din vanliga underhållande blog e back :))

Vicky M said...

inget illa ment, men din blgg e rymt tråkig nu me allt politiksnack, visst d e kanske viktigt, men håller me Andréa, it's too much... så d e la bara att väa tills hela grejjen e över så din vanliga underhållande blog e back :))

Anonymous said...

vill du att sverige ska med i nato? jävla sionist

Anonymous said...

håller inte med föregående talare, jag tycker det är kul med all politik, vet ju att du är väldigt kunnig inom det området och det är roligt att läsa vad du har att säga. Speciellt när du ju står för rätt parti också :) Vi träffades på ett MUF-möte för ett par år sedan, förresten.

Kenneth said...

Vicky M Håll ut.. valet är om mindre än två veckor. Sen ska jag vara lika ytlig och rolig som vanligt. ;)

Jag ska blanda in lite Stureplan i det hela ändå.. lovar.

Anonymous Jag tycker att Sverige bör definitivt vara med i Nato , slopa värnplikten och satsa på en mindre men vassar yrkesarmé.

Nina Vad kul att du tycker det! Vad roligt att du varit på ett MUF-möte Vad var det för MUF-möte då?

Anonymous said...

http://bubblare.se/partiet_tackar_dig_for_dina_insatser/

Anonymous said...

-VASKI VASKI? Tack för sällskapet under duellen mellan Fredrik och Göran!
/Kristin

Anonymous said...

oj, det kommer jag inte ihåg... Det var länge sen. Mina muf-dagar är nog över, men moderaten i mig finns givetvis kvar.