Tuesday, April 11, 2006

Beware of the blogs!

Stureplan.se har börjat få upp ögonen för att det bloggas en hel del om Stureplan. I deras senaste eftersnack skrivs det om Hans Shimodas förfall samtidigt som det ges en känga till bloggvärlden...

Hans Shimodas förfall
Det bloggas ganska mycket för tillfället. Vi kan räkna till åtminstone tio bloggar som existerar endast för att bevaka det så kallade "stureplanslivet". Ganska läskigt. Där sitter de i sin ensamhet och skriver skvaller om Stureplans-ditten och Stureplans-datten. kanske gör vi ett grävjobb på det där vad det lider, kanske gräver vi de där bloggarna tillbaka till stenåldern en vacker dag. Till dess kan vi bara beklaga att "den första röraren", Stureplansbloggarnas stamfader Hans Shimoda tycks ha tröttnat på sitt värv och skriver nu om något som kan kallas "bloggutbrändhet" på sin blogg. Han har "gått in i bloggen", som man säger.

Gräv på!
Nog vore det underhållande att se Stureplan.se gräva lite. Vad skulle den finna? Kanske att två utav bloggarna tjänar sitt levebröd på att fota för Stureplan.se En utav bloggarna jobbar som DJ åt konkurrenten i kungsträdgården och delar ut kängor regelbundet. En annan är anställd på Glife.se och hårdbevakar proffesionellt Stureplansgruppens ställen. En utav bloggarna besökte Spybar 16 av 19 möjliga ggr under en månad. 3 utav bloggarna bor mer eller mindre på "Leckan" som de kallar Stureplangruppens Café och har koll på allt som rör sig där.
Alla rör sig flitigt runt den svampen dag som nattetid.

Som arga små bin!
Bloggsvären växer och får en allt viktigare roll helt enkelt. När besöksantalet på bloggarna stiger och är snart uppe i tusentals unika besökare dagligen kommer dessa att vara lika viktiga som skvallerpressens bevakning. Vi kan vara snälla som fjärillar eller arga som bin. Det beror på vad saken gäller.

Beware of the blogs!
Det stureplanredaktionen kommer att upptäcka är att bloggarna är här för att stanna och kommer bara att bli fler. Bloggar uppfyller ett granskande, rapporterande syfte som inte finns i vanlig media. Vi är inte lika kändiskåta och bryr oss ärligt talat inte om lika mycket om vem som rider på E-types rygg. eller att Lucette kallar sig Wendy. Vi granskar allt! Stort som litet och att vinna ett krig mot oss går inte att vinna. Vi skriver dag som natt, har inga kontorstider och inga redaktionschefer som lägger band på oss. För det mesta är vi snälla och harmlösa men vi kan bitas när vi blir uppretade. Gräv på Stureplan..vi bara väntar på att bli uppgrävda!

Förresten.. Den nya anställda som ska göra sin debut på Stureplan.se och "
kommer att förändra platsen Stureplan som vi känner till den" är Calle Schulman. Chefredaktören Alex Schulmans lillebror. Se där.. vi gräver snabbt vi. ;)

No comments: