Friday, April 28, 2006

Riksdagen, första maj och LO-maffian...

Jag var och åt lunch med en gammal kollega från Moderaterna Kristin och hälsade på mina vänner på riksdagen idag. Kristin jobbar som assistent åt kommunikationschefen Per Schlingman och var med och tog fram deras första maj annons. Medans LO pumpar in 500 miljoner i kampanjpengar till Sossarna gör Moderaterna sina annonser in house. LOs bidrag till valrörelsen motsvarar sex gånger mer per invånare på valkampanj än Bush la på sin kampanj enligt en färsk undersökning. Läs hela rapporten här.

LO som har en majoritet av sina medlemmar utanför Socialdemokratin pröjsar stora delav utav Sossarnas valkampanj. Det är egentligen ingenting annat än en ren muta för att de ska kunna beställa lagstiftning av Göran Persson senare. När sossarna inte gjorde som LO ville drog facket in sina pengar som utpressning. Det kallar jag att LO är Sveriges svar på maffian.

Det sjuka är att på måndag är det första maj och då kommer alla socialister och kommunister vara ute på stan och protestera. Hur man kan göra det när det är Socialdemokraterna som har haft makten senaste 8 åren förstår jag inte. Protesterar de mot att Persson har misslyckats sänka ungdomsarbetslösheten eller?

Det är tydligt att det behövs ett nytt parti vid makten och att vi byter statsminster efter valet. Kanske då får vi ett riktigt arbetarparti. Ett parti som ser till att fler får arbete helt enkelt!

2 comments:

CV said...

Varför vi demonstrerar? För att allt alltid kan bli bättre.
Stolt men inte nöjd, har du inte hört den parollen?
mvh
RS
kulturbloggen.com

Alkanen said...

Jag tycker det är gulligt när sossarna demonstrerar mot sig själva.

Ännu gulligare är det att de envisas med att rösta på, och stödja, en politik som uttalat arbetar för att motverka deras egna mål (mer arbete, högre löner, bättre sjukvård osv osv).