Saturday, April 29, 2006

Valborg i Uppsala...

Igår lämnade jag och 5 andra grabbar Sthlm för att se vad en småstad som Sala har att erbjuda en lönehelg. Det som hände i Sala stannar i Sala.... men det var en unik och annorlunda upplevelse helt klart.

Ikväll bär det av till Uppsala för att kunna fira valborg på klassiskt studentmanér. Planen är en liten utgång ikväll för att sen vakna tidigt och börja dagen med en privat champagnefrukost med 40 andra klockan 09:00 på söndagsmorgon. Jag ska försöka hinna med MUF/Moderaternas champagnefrukost också för att sen fortsätta dagen med sillunch där det blir nubbe och klassiska sånger till maten.


Jag har firat Valborg på samma vis i flera år. Först har man champagnefrukost med MUF och sen Sillunch på Heimdal. Heimdal är Uppsalas allmänborgerliga studentförening som funnits i över 100 år om jag inte minns helt fel. Det brukar vara en skön blandning av åldermän och nya. Det är sång och nubbe och en galen stundentstämning.

Det finns mängder med aktiviteter som man kan sysselsätta sig med därefter. Det är forsränningen som sker varje år i Fyrisån, mösspåtagning i backen framför Carolina Rediviva och så har alla Nationer med sina klassiska champagnegalopp. Sthlms Nation brukar bli en enda blöt champagnesprutande orgie likt den i Båstad där skillnaden är att man sprutar mousserande vin istället för finskumpa. Uppsala på valborg är bara en enda stor folkfest. Tempot är hög och nykterheten brukar vara låg men ska man fira valborg ska man göra det i en studentstad som Uppsala eller Lund.

1 comment:

Anonymous said...

Vi kanske ses ute i vimlet eller på champagnegaloppen? Anländer till Uppsala imorgon bitti. :)

Trevlig valborg!